به مناسبت 86 سالگی ایران شناس و بختیاری پژوه آمریکایی پروفسور جین رالف گارثویت

ساخت وبلاگ

                                                               به نام خدا
 
به مناسبت 86 سالگی ایران شناس و بختیاری پژوه آمریکایی پروفسور جین رالف گارثویت
 

 
 
مدیران کل محترم ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری ، و لرستان
و نیز دیگر نهادها و سازمان های ذیربط
 
 
تاریخ تمدن و فرهنگ دیرپا و متنوع و متکثر ایران و اقوام و عشایر پرشمار آن همواره مورد توجه مورخان توانمند و دوستدار این سرزمین قرار گرفته است. ایران شناسان غربی بسیاری نیز عمر خود را صرف شناسایی و شناساندن ویژگی ها و ارزش های نهفته در تار وپود تاریخ و جغرافیای اقوام و عشایر ایران زمین کرده اند. پژوهشگرانی مانند آرتور پوپ، رومن گیرشمن ، پی یر آمیه ، والترهینتس، آرتور کریستنسن، ریچارد فرای، و بختیاری پژوهانی مانند دیتر امان ، ژان پی یر دیگارد، هاینس گاوبه ، و خانم ها ایزابل بیشوپ، ویکتوریا مری سکویل وست، الیزابت مکین رز، و ده ها ایران شناس و بختیاری پژوه دیگر از جمله افرادی هستند که برای روشن کردن تاریخ و و تمدن ایران و تکثر فرهنگی آن قلم به دست گرفته و رنج سفرهای طولانی در گوشه و کنار این سرزمین را متحمل شده اند.
یکی از پژوهشگران دلبسته تاریخ ، تمدن ، و فرهنگ ایران زمین و بویژه قوم بختیاری پروفسور جین رالف گارثویت (Gene Ralph Garthwaite) می باشد که بیش از40 سال عمر دانشگاهی خود را صرف مطالعه و شناساندن ابعاد و زوایای گوناگون تاریخ ایل بختیاری کرده است. پروفسور گارثویت استاد تاریخ آسیا ،خاورمیانه ،و ایران در دانشگاه دارتموث( شهرهانوور، درایالت نیو همپشایر) آمریکا است، و مطالعات گسترده ای در زمینه تاریخ بختیاری در محدوده زمانی قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم انجام داده است . وی بارها به ایران سفرکرده و با بسیاری از پژوهشگران مسائل بختیاری گفتگو نموده است. حاصل زحمات پروفسور گارثویت انتشار مقاله های بسیار و چندین کتاب در این زمینه بوده است،ازجمله دو کتاب " تاریخ سیاسی- اجتماعی بختیاری"( ترجمه مهراب امیری)، و" بختیاری در آیینه تاریخ"( ترجمه مهراب امیری) می باشد. برخی مقالات و مصاحبه های ایشان نیز در نشریات تخصصی دانشگاهی و یا مرتبط با عشایرایران منتشر شده­اند. جدیدترین کتاب وی نیز باعنوان " سیری در تاریخ سیاسی ایران ، از شاهنشاهی هخامنشی تا کنون"(ترجمه غلامرضا علی بابایی) مورد توجه علاقه مندان تاریخ عمومی ایران قرار گرفته است.
در هر حال ، استاد گارثویت نه تنها باعث شناساندن جلوه های گوناگون فرهنگ و تمدن قوم بختیاری به جهانیان شده است ، بلکه روش های علمی تحقیقات ایشان منجر به ارتقای علمی تحقیقات بختیاری پژوهی در ایران نیز گردیده است. اکنون ، به این ترتیب شایسته است تا نهادهای فرهنگی فوق الذکر برای نکوداشت تلاش های این استاد برجسته و پژوهشگر ایران شناس و بختیاری پژوه طراز اول جهان اقدام به برپایی همایشی منطقه ای کنند تا هم باعث آشنایی هرچه بیشتر هموطنان با خدمات فرهنگی نامبرده شوند ، و هم مایه دلگرمی ایشان و دیگر پژوهشگران دست اندرکار تاریخ ، تمدن ، و فرهنگ ایران و امور عشایر، بویژه ایل بزرگ بختیاری، گردند.
 
 
1. دکتر عباس امام ( نویسنده ، مترجم ، و خوزستان پژوه)
2. محمد امیری( تاریخنگار و بختیاری پژوه)
 
 
 
 
  نقش ابن علقمی وسقوط بغداد...
ما را در سایت نقش ابن علقمی وسقوط بغداد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mahroozeiran بازدید : 150 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 1:27